Runotorstai: TOTUUS

Totuus

Auringonpaiste
valkeat pilvet kuin pumpulia.
Linnunlaulu pihakoivussa
portaiden narina.

Kesäaamu
rakkaasi istuu portaille viereesi.
Ojentaa kahvikupin ja sanoo
"Huomenta, olet rakas"

Siinä on totuus. 

240322 athenenoctua 

12 kommenttia:

 1. Aika hyvä, pikkuisen hajoaa loppua kohden, hmm... , tunne ikään kuin riistäytyy ja komentaa sanoja. Äsh, en osaa selittää, jatkoa odotellessa. Olet kyllä kuoriutunut runoilijan aluksi ihan vain aloittamalla. Paras esimerkki siitä että tekee eikä ala arpomaan oonks mää ja onks musta ja emmää... .
  Julistan Pöllön runoilijuuden löytymisen kevään merkkitapahtumaksi!!!! Liput salkoon ja samppakaljaa vispilöimään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke schön :) - sä et kyllä kuule keskustelua, kun luen runon arvosteluraadille kotona... "ootsä ihan varma?" "ai o vai?" "no, kai se sitt on" :D

   Mutta joo, en ämpyile vastaan arvosteluasi, itsekin olen sitä mieltä, että loppupuoliskossa on jotain - oikeita sanoja ajatukseen ei vain tuntunut löytyvän, enkä halunnut muuttaa ajatusta jonka olin löytänyt. Sekavaa. Mutta siinä se kuitenkin on.

   Poista
  2. Enempi kun kirjoittaa niin sit alkaa tajuamaan. Kannattaa lukea ääneen, muuttuu erilaiseksi ja huomaa esim jos joku rivi on liian pitkä. Runoillakin on oma rytminsä ja ääneenluettuna huomaa jos on "rytmi"virhe, toisaalta sellaisen voi tehdä tahallaan. Vaan ensin pitää osata oikein jotta voi rikkoa niin että sekin on oikein;) Hankalaa, eh?
   Kirjoitat vain niin aukeaa salaisuudet, siksi en hirveästi tykkää neuvoa, se itse löytäminen on niin kivaa, kirjoittamisessakin. Ja hyvä että on kolosupporttia ja -raatia;D Runoraati!!! ;)

   Poista
 2. Herkkää... ja enemmän kuin ihanaa tuo ääneen lausuttu:
  "Huomenta, olet rakas!"
  Ajatuksiamme kukaan ei kuule, mutta kun ne sanoo ääneen
  tai näin runoonkin kirjoittaa, niin ne välittyy!!
  Kevään valoa elämääsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repolainen <3

   Silloin kun "olet rakas" tai "rakastan sua" tulee sydämestä ja sitä todella tarkoittaa se ei kulu vaikka sen sanoo kuinka monta kertaa - sen korvaa myös kosketus ohimennen tai... odottamassa olevat aamupalaleivät: "keitätkö kahvin, niin syödään aamupalaa ennen kauppaan lähtöä" :)

   Poista
 3. Nuo sanat "portaiden narina" antavat lukijalle tunteen, ettei istuja ole kauaa yksin. Kaunein totuus: "olet rakas". Sellaiseen hetkeen kun nuo sanat lausutaan, ei muuta tarvita.

  VastaaPoista

Kun kerran tänne eksyit, niin kerrohan mitä ajatuksia suuren runoilijan kynä mielessäsi herätti :D